Enter your keyword

Nieuws

Lees alles over onze activiteiten in onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief herfst 2018

Nieuw cursusseizoen start in januari!

Zo net na de vakantie zitten we vol goede voornemens en dromen we er van om deze uit te voeren. Is één van jouw goede voornemens om (beter) Nederlands te leren? Stop dan met dromen en meld je aan bij Taalthuis! Het nieuwe cursus-seizoen start weer in januari, dus er is volop aanbod op ieder niveau.

Schrijf je vandaag nog in!

Leren op locatie, óók in-company

Naast onze cursuslocaties in Amersfoort, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Hilversum, Leiden en Utrecht, bieden we ook Nederlandse lessen aan in-company. Heeft u meerdere medewerkers die Nederlands willen leren en wilt u hen een goede in-company-cursus bieden?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zo voel je je snel thuis in Nederland!

Als je alle logistiek en al het papierwerk hebt overwonnen dat hoort bij een verhuizing naar Nederland, ben je toe aan het volgende: je aanpassen aan een nieuw land. Nederlands leren is één van de beste manieren om je thuis te voelen hier, maar wat is nu de beste manier om Nederlands te leren?

Lees het in dit artikel op Expatica.
____________________________________________________________

Testimonials

au pair Rachel taalthuis.nl 

Au Pair Rachel (22) uit Zuid-Afrika:

“Het klinkt misschien vreemd voor iemand die uit Zuid-Afrika komt, maar ik houd niet van de zon en ben zelfs allergisch voor zonnebrandmiddelen. Kijk maar naar mijn rode haar, een erfenis van mijn Engelse grootouders. Ik ben echt een winterkind. Toen ik in januari aan kwam en het hier sneeuwde, kon ik mijn geluk niet op. In Zuid-Afrika werd ik van tevoren gewaarschuwd voor de directheid van de Nederlanders, maar ik vind het juist prettig als mensen duidelijk zijn. Zelf ben ik net zo. Ik ben gek van talen, en spreek ook  Xhosa, een Afrikaanse kliktaal. Ik heb weinig Afrikaans op school geleerd, dus mijn Nederlands gaat niet heel goed.  Maar daar werk ik nu hard aan.

Ik heb een fantastische au pair familie en een vriend die in Leiden studeert. Nederland, ik houd van je!”

 

 

 

Expat Demian taalthuis.nl

 

Expat Demian (38) uit Brazilië:

“Het leek mij een mooie ervaring om met mijn gezin een paar jaar in het buitenland te wonen. Omdat ik enorm van fietsen houd, werd het Nederland. En ook vanwege het hoge opleidingsniveau. Mijn vrouw gaat binnenkort beginnen aan een studie taalonderwijs. Ons hele gezin voelt zich op zijn gemak, ook al zijn we hier pas vier maanden. Nederlanders zijn warm, zeggen ‘hallo’ en ‘goedemorgen’. Mijn oudste dochter van negen jaar heeft ondertussen veel vriendinnetjes en wil niet eens meer terug naar Brazilië. De kinderen zijn dol op het Nederlandse zoete ontbijt, en dan vooral de chocoladehagelslag. Mijn dochter en ik oefenen samen Nederlands. Ook met de mensen uit de buurtwinkels spreek ik Nederlands. Nadat de caissière van de supermarkt grappend vroeg of ik gestopt was met lessen, ben ik voor de zekerheid weer hard gaan leren.”

 

 

 

Expat Flavia at Taalthuis.nl

Expat Flavia (44) uit Brazilië:

“Mijn man werd voor zijn werk uitgezonden naar Nederland en wij zijn als gezin – met onze zoon en dochter – meegekomen. Het was wel even wennen voor ze; Rio de Janeiro of Haarlem is een groot verschil. Maar met het strand op tien minuten fietsafstand, waren ze snel om. “Net als in Rio, mama!” Met mooi weer zitten wij elk weekend op het strand. Morgen begint mijn eerste werkdag als cardioloog in het AMC. Nu ben ik nóg gemotiveerder om het Nederlands onder de knie te krijgen. Mijn favoriete Nederlandse woord is ‘gezellig.’ Ik voel me erg welkom in Nederland. Nooit gedacht dat ik me in een kleine stad zo op mijn gemak zou voelen. Alles bevindt zich op loopafstand; scholen, winkels, restaurants. Ideaal! Wij hebben zelfs een huis gekocht vlakbij het centrum. Haarlem is nu ons thuis.”

 

 

 

Expat Anshul (29) uit India: 

‘De familie van mijn Nederlandse vrouw moedigt mij aan om Nederlands te praten. En ook in mijn werk als sous-chef bij Hilton is dat belangrijk. Het is een Amerikaans bedrijf, maar er wordt veel Nederlands gesproken en de bestellingen zijn natuurlijk ook in het Nederlands. Door de taal te leren, begrijp je meer van de cultuur en van de mensen om je heen. Mijn slager spreekt geen Engels, maar ik kan nu in het Nederlands bestellingen plaatsen. En op de markt heb ik gesprekjes met de verkopers. De taal zorgt ervoor dat ik me meer thuis voel in Nederland.’

 

 

 

Expat Antonia (22) uit Groot-Brittannië: 

‘Ik groeide op in Engeland, maar mijn moeder komt uit Duitsland en ze sprak thuis vaak Duits. Die taal lijkt erg op het Nederlands, dus ik verstond het al wel voordat ik aan de cursus begon. Maar bij Taalthuis heb ik ook echt de grammatica en tijden geleerd. Daardoor praat ik nu met meer zelfvertrouwen Nederlands. Samen met mijn vriend heb ik een filmproductiebedrijf en de meeste klanten zijn Nederlands. Ook zijn familie wil graag Nederlands met mij praten. Ik wil er dus echt beter in worden.’

 

 

Expat Claudia (50) uit Brazilië:

‘Ik werk al twee jaar in Amsterdam. Nederland is een fijn land en ik voel me hier prettig. Nederlanders zijn gastvrij tegen buitenlanders, ze helpen je en respecteren andere culturen. Mijn Nederlandse collega’s, maar ook in de supermarkt en op straat zijn mensen behulpzaam. Ik vind het belangrijk om de taal te leren, omdat ik meer van het land en de mensen wil begrijpen. En ik merk dat mensen het vaak erg waarderen als je laat zien dat je hun taal probeert te spreken.’

 

_______________________________________________________________________________________________________

Wil je nog meer nieuwsbrieven lezen?

November 2017 – Nieuwbrief winter 2017

September 2017 – Nieuwsbrief herfst 2017

7 november 2016 – Nieuwsbrief winter 2016

3 juni 2016 – Nieuwsbrief zomer 2016