Enter your keyword

Gratis Nederlands leren!

Welkom! Voel je thuis in Nederland!

Een gratis toolkit – hoe u uw Nederlandse vaardigheden kunt verbeteren.

De missie van Taalthuis is om u zo snel mogelijk meer thuis te laten voelen in Nederland door Nederlands te leren.

Doe met ons mee voor een aantal waardevolle -en gratis!- tips en trucs die u zullen helpen uw Nederlands te oefenen en uw leerproces zullen versnellen.

Creëer een Nederlandse ruimte thuis of op je werk!

Als je een Nederlandse partner hebt, probeer je misschien te bedenken wanneer en waar je samen je Nederlands kunt oefenen.

Waarom wijs je geen specifieke ruimte in uw huis aan waar alleen Nederlands is toegestaan? Taalthuis raadt de keuken aan. Er moet altijd iets gebeuren in de keuken en wat is er belangrijker dan het bereiden van maaltijden? Je zult moeite moeten doen om te communiceren!

Je kunt ook overwegen om de auto te kiezen als een “hier spreken wij alleen Nederlands” zone, ideaal voor het oefenen van richtingen (zet je navigatie op Nederlands!) of kies voor de eetkamer als je meer geavanceerde gesprekken wilt voeren.

Een ander leuk idee is om tijdens de lunch enkele tafels in het bedrijfsrestaurant aan te wijzen als tafels voor alleen Nederlanders. Dit zou een perfecte oplossing zijn voor jou om je Nederlands te oefenen, en voor je collega’s om zich niet schuldig te voelen omdat ze geen Engels spreken. Nederlandstaligen kunnen meehelpen en nemen de tijd om je te helpen oefenen.

VOLG ONS OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Like onze Taalthuis Facebook pagina en volg ons op Instagram en blijf op de hoogte van de verschillende cursussen Nederlands die gaan starten.

We posten leuke quizzen, leuke tips en activiteiten die interessant zijn voor cursisten van verschillende niveaus.

Ga naar de bibliotheek

Je krijgt een jaar lang gratis een lidmaatschapskaart als je aangeeft dat je Nederlands wilt leren. Hiermee kun je gratis boeken lenen en gebruik maken van hun diensten. De bibliotheek heeft een speciale afdeling met boeken om Nederlands te leren.

Bekijk de volgende GRATIS websites:

www.oefenen.nl

Deze website heeft een uitgebreide keuze aan programma’s. Kies ‘taal’ en begin met de programma’s met één ster (makkelijkst). Bij regelmatig oefenen op deze website kun je A1 gratis bereiken!

www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord 

Op deze website vind je alle vervoegingen van Nederlandse werkwoorden. Super handig!

www.nt2taalmenu.nl
Deze website heeft oefeningen voor alle niveaus

www.lyricstraining.com
Kies de Nederlandse taal en je vindt mooie populaire Nederlandse liedjes om naar te luisteren. Niet alleen leuk maar ook een geweldige manier om spelling en luisteren te oefenen, en ook om te leren over woordvolgorde en uitspraak.

https://www.nt2.nl/en/dossier
Als je gaat naar  RELEVANT NT2-DOSSIERS vind je betrouwbare informatie in het Engels over de verschillende examens.

Installeer Nederlandse apps op je telefoon of tablet

Gebruik apps als Duolingo, Quizlet of Memrise om woordenschat te oefenen.
Deze apps helpen je op weg voordat je je inschrijft voor een cursus Nederlands.

Luister naar Nederlandse liedjes

Luisteren naar Nederlandse muziek is een leuke manier om aan de taal te wennen. Het helpt je ook o grammatica te leren, zoals woordvolgorde en woordenschat, en je krijgt een gevoel voor de taal.

Onze Taal heeft een mooie verzameling liedjes: https://open.spotify.com/playlist/5XNj27CEPiJzryRcMIOpKu?si=rdgbhhudQmGz-0OykXLjCw&utm_source=copy-link&dl_branch=1&nd=1

Als je besluit een cursus bij Taalthuis te starten, bieden we op de e-learning veel liedjes met gaten in de tekst aan om in te vullen .

Jeugdjournaal, kijk dagelijks naar het nieuws voor kinderen

Bekijk het nieuws voor kinderen op www.jeugdjournaal.nl.

Het is eenvoudig en uitstekend geschikt voor mensen die Nederlands (willen) leren. Download de Jeugdjournaal-app op je telefoon.

Kijk Netflix met Nederlandse ondertiteling

Zet bij het kijken van Netflix de ondertiteling op Nederlands. Lees de Nederlandse vertaling en leer terwijl je ontspant!

Kijk de spelshow Lingo op tv

Lingo is een spel show op de Nederlandse televisie, het doel is om zo snel mogelijk het juiste woord van 5, 6 of 7 letters te raden.

You can watch it on KIJK, it’s a great way to listen to the pronunciation and spelling of Dutch words.

Leer Nederlands op een leuke manier bij Taalthuis, want Nederlands leren is leuk!

Nederlands leren is een uitdaging. Maar als je manieren vindt om het plezierig en leuk te maken, zul je genieten van je leerproces!

Leer de Nederlandse taal goed kennen en schrijf je in voor een cursus bij Taalthuis als je er klaar voor bent. We maken lessen leuk en interactief, zodat je leert door te doen en spelletjes te spelen.

Klik hier als u zich wilt inschrijven voor een cursus Nederlands bij Taalthuis.