Enter your keyword

Nederlands leren bij Taalthuis is leuk!

Je kunt op alle niveaus cursussen volgen. Kleine groepjes. Korting voor au pairs, studenten, partners en vrienden. Eigen les materiaal en e-learning.

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Flavia: "Mijn favoriete Nederlandse woord is 'gezellig'".

Expat Flavia (44) uit Brazilië

“Mijn man werd voor zijn werk uitgezonden naar Nederland en wij zijn als gezin – met onze zoon en dochter – meegekomen. Het was wel even wennen voor ze; Rio de Janeiro of Haarlem is een groot verschil. Maar met het strand op tien minuten fietsafstand, waren ze snel om. “Net als in Rio, mama!” Met mooi weer zitten wij elk weekend op het strand. Morgen begint mijn eerste werkdag als cardioloog in het AMC. Nu ben ik nóg gemotiveerder om het Nederlands onder de knie te krijgen en ik ben blij met mijn lessen bij Taalthuis. Mijn favoriete Nederlandse woord is ‘gezellig.’ Ik voel me erg welkom in Nederland. Nooit gedacht dat ik me in een kleine stad zo op mijn gemak zou voelen. Alles bevindt zich op loopafstand; scholen, winkels, restaurants. Ideaal! Wij hebben zelfs een huis gekocht vlakbij het centrum. Haarlem is nu ons thuis.”

Demian: "De cursus bij Taalthuis is super!".

Expat Demian (38) uit Brazilië:

“Het leek mij een mooie ervaring om met mijn gezin een paar jaar in het buitenland te wonen. Omdat ik enorm van fietsen houd, werd het Nederland. En ook vanwege het hoge opleidingsniveau. Mijn vrouw gaat binnenkort beginnen aan een studie taalonderwijs. Ons hele gezin voelt zich op zijn gemak, ook al zijn we hier pas vier maanden. Nederlanders zijn warm, zeggen ‘hallo’ en ‘goedemorgen’. Mijn oudste dochter van negen jaar heeft ondertussen veel vriendinnetjes en wil niet eens meer terug naar Brazilië. De kinderen zijn dol op het Nederlandse zoete ontbijt, en dan vooral de chocoladehagelslag. Mijn dochter en ik oefenen samen Nederlands. Ook met de mensen uit de buurtwinkels spreek ik Nederlands. Nadat de caissière van de supermarkt grappend vroeg of ik gestopt was met lessen, ben ik voor de zekerheid weer hard gaan leren en gelukkig is de cursus bij Taalthuis super!”

John "De docenten bij Taalthuis zijn goed en de manier van lesgeven is heel ontspannen"

Expat John (48) uit Engeland

“De cultuurverschillen tussen Engeland en Nederland zijn niet heel groot. Nederlanders zijn wel directer dan Engelsen. Ik houd van de oude gebouwen hier, de architectuur en de grachten. De taal vind ik wel moeilijk. Ik heb net een huis gekocht. De overdrachtspapieren, belasting, alle officiële papieren zijn in het Nederlands en dat wil ik goed kunnen begrijpen. Mijn vriendin is Braziliaans en woont al 24 jaar in Nederland. Zij helpt me. Dit is mijn tweede cursus, ik heb eerst een andere opleiding gevolgd. De docenten bij Taalthuis zijn goed en de manier van lesgeven is heel ontspannen. Blij dat ik geswitcht ben naar Taalthuis.”Ik heb een fantastische au pair familie en een vriend die in Leiden studeert. Nederland, ik houd van je!”