Enter your keyword

Schrijf je nu in voor de Summer Crash Course!

Je kunt op alle niveaus cursussen volgen. Kleine groepjes. Korting voor au pairs, studenten, partners en vrienden. Eigen les materiaal en e-learning.

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Katya: " Ik ben begonnen met een online cursus, maar ik wilde sociale contacten opdoen in een groep en meer live interactie hebben met een leraar. "

Expat Katya (40) uit Rusland

“Ik heb mijn man in Moskou ontmoet. Hij is half Engels, half Iers. We werkten beiden voor Ikea, ik gaf training en hij was mijn leerling, haha. Nu wonen we in Nederland waar ik eerst online - via een Nederlandse leraar die in Thailand woont - startte met Nederlandse les. Na 15 lessen, wilde ik sociale contacten opdoen in een groep en meer live interactie hebben met een leraar. Ik wacht nog op mijn werkvergunning maar ondertussen ga ik regelmatig naar musea en verdiep me in de Nederlandse cultuur. Nederlanders en Russen lijken op elkaar: makkelijk benaderbaar en beide nationaliteiten winden er geen doekjes om. In Rusland is het veel kouder, Nederland meer winderig. Ook regent het hier vaak. In Moskou moest ik alles met de auto doen, terwijl ik hier altijd fiets. Ik ga maar snel een regenjas kopen.”

Deepak: "Dankzij Taalthuis is het veel makkelijker om Nederlands te leren."

Expat Deepak (42) uit India

“Californië of Amsterdam, daar solliciteren de meeste mensen uit mijn IT-sector. Ik wist al snel dat het Nederland zou worden. Ik ken Europa niet goed, en wilde dolgraag de grote Europese steden bezoeken. Parijs, Lissabon, Berlijn, Kopenhagen, Budapest; de afgelopen anderhalf jaar heb ik elke maand een andere stad bezocht. Ik ben gek op het Nederlandse klimaat. Behalve afgelopen zomer, dat vond ik maar niks. Warm weer is ‘overrated.’ Het maakt je moe. Geef mij maar koud weer met een stralend zonnetje. Kan je lekker buiten koffie drinken op een terras. Het eten hier is compleet anders dan in India. Je zou het niet verwachten gezien mijn cultuur, maar ik houd niet van spicy eten. Nog niet zo lang geleden begon ik met deze taalcursus. Engels vind ik zoveel makkelijker. Maar het gaat steeds beter, dankzij Taalthuis.”

Reka: "Alleen struikelen we nog over het woord Schiermonnikoog.”

Expat Reka (32) uit Hongarije

“Een half jaar geleden - we woonden toen al drie jaar in Nederland - zijn we getrouwd. Niet in Hongarije, niet in Nederland maar op de Seychellen. Ik dacht nog: daar is het altijd mooi weer. Maar na de ceremonie begon het te regenen! Ik vind het leuk dat Nederlanders direct zijn. Dat ben ik ook, dus dit land past beter bij mij dan Hongarije waar dat niet zo gewaardeerd wordt. Hongaren zijn iets meer teruggetrokken en soms ook agressief, bijvoorbeeld in het verkeer. Echt hoor, daar is de Nederlander niks bij. Ik spreek ook Duits, dus voor mij is Nederlands niet zo moeilijk. Omdat ik te lui ben om zelf thuis aan de slag te gaan, volg ik deze cursus. Dan móet ik wel huiswerk maken. Mijn man volgt dezelfde cursus. Kunnen we lekker samen oefenen. Alleen struikelen we allebei over het woord Schiermonnikoog.”