Enter your keyword

Nieuwe cursusschema 2019 is nu online!

Nederlands leren bij Taalthuis is leuk!

Je kunt op alle niveaus cursussen volgen. Kleine groepjes. Korting voor au pairs, studenten, partners en vrienden. Eigen les materiaal en e-learning.

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Lena: "Nu ik vrij aardig Nederlands spreek, kan ik veel makkelijker met de vriendjes van de kinderen praten. "

Au Pair Lena (20) uit Duitsland

“Speen. Dat was mijn eerste Nederlandse woordje. Niet zo gek met drie au-pairkinderen. Toch spreek ik met hen ook vaak Engels omdat de ouders dat fijn vinden. Nu ik vrij aardig Nederlands spreek, kan ik veel makkelijker met de vriendjes van de kinderen praten. Met mijn Duitse achtergrond, pik ik de Nederlandse taal snel op. Om nog beter te leren spreken, kies ik – als ik naar het museum ga – voor de Nederlandse audio tour en geschreven tekst. Eind van dit jaar ga ik in Duitsland Social Work studeren, maar ik kom graag terug om een deel van mijn studie in Nederlands te volgen.”

Azi: "Mijn favoriete zin? Het kan vriezen en het kan dooien"

Au Pair Azi (28) uit Singapore

“Op de markt in Singapore verkopen ze verse stroopwafels. Ik verheugde me er enorm op om die in Nederland ‘in het echt’ te eten. Maar ik heb iets gevonden wat ik nóg lekkerder vind: poffertjes! Het eten hier is echt heel anders. Ik verbaas me erover dat Nederlanders twee keer per dag brood eten, ik eet ‘s middags vaak fruit of yoghurt. Nederland is geen onbekend land voor me. Mijn vriend komt uit Utrecht en ik ben hier al een paar keer op vakantie geweest. Als ik Nederlands met hem praat, moet hij altijd lachen. Het schijnen kinderzinnen te zijn. Logisch als je de hele dag met kinderen optrekt. Mijn favoriete zin? Het kan vriezen en het kan dooien. Ik vind dat zo grappig, en zeg het dan ook de hele dag.”

Kenia: "In de klas voel ik me heel vertrouwd tussen de cursisten van alle nationaliteiten. We zijn close en delen veel verhalen. "

Expat Kenia (24) uit Spanje

“Vijf jaar geleden ontmoette ik mijn Nederlandse vriend in Blanes, waar we beiden met vakantie waren. Ik ben zelf Spaans maar spreek goed Engels. Het is heel verleidelijk om Engels te blijven praten, want in Amsterdam waar ik sinds een jaar werk, spreekt iedereen dat. Maar ik wil goed Nederlands leren spreken én schrijven omdat ik dan meer kans maak op een baan in de technische textielwereld. In de klas voel ik me heel vertrouwd tussen de cursisten van alle nationaliteiten. We zijn close en delen veel verhalen. De eerste cursus ging me makkelijk af, vooral omdat ik al jaren Nederlands sprak met mijn vriend. Mijn eerste Nederlandse woord was kusjes. Met dank aan mijn vriend.”