Enter your keyword

Nederlands leren bij Taalthuis is leuk!

Schrijf je nu in!

Je kunt op alle niveaus cursussen volgen. Kleine groepjes. Korting voor au pairs, studenten, partners en vrienden. Eigen les materiaal en e-learning.

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Azi: "Mijn favoriete zin? Het kan vriezen en het kan dooien"

Au Pair Azi (28) uit Singapore

“Op de markt in Singapore verkopen ze verse stroopwafels. Ik verheugde me er enorm op om die in Nederland ‘in het echt’ te eten. Maar ik heb iets gevonden wat ik nóg lekkerder vind: poffertjes! Het eten hier is echt heel anders. Ik verbaas me erover dat Nederlanders twee keer per dag brood eten, ik eet ‘s middags vaak fruit of yoghurt. Nederland is geen onbekend land voor me. Mijn vriend komt uit Utrecht en ik ben hier al een paar keer op vakantie geweest. Als ik Nederlands met hem praat, moet hij altijd lachen. Het schijnen kinderzinnen te zijn. Logisch als je de hele dag met kinderen optrekt. Mijn favoriete zin? Het kan vriezen en het kan dooien. Ik vind dat zo grappig, en zeg het dan ook de hele dag.”

Deepak: "Dankzij Taalthuis is het veel makkelijker om Nederlands te leren."

Expat Deepak (42) uit India

“Californië of Amsterdam, daar solliciteren de meeste mensen uit mijn IT-sector. Ik wist al snel dat het Nederland zou worden. Ik ken Europa niet goed, en wilde dolgraag de grote Europese steden bezoeken. Parijs, Lissabon, Berlijn, Kopenhagen, Budapest; de afgelopen anderhalf jaar heb ik elke maand een andere stad bezocht. Ik ben gek op het Nederlandse klimaat. Behalve afgelopen zomer, dat vond ik maar niks. Warm weer is ‘overrated.’ Het maakt je moe. Geef mij maar koud weer met een stralend zonnetje. Kan je lekker buiten koffie drinken op een terras. Het eten hier is compleet anders dan in India. Je zou het niet verwachten gezien mijn cultuur, maar ik houd niet van spicy eten. Nog niet zo lang geleden begon ik met deze taalcursus. Engels vind ik zoveel makkelijker. Maar het gaat steeds beter, dankzij Taalthuis.”

Genavee: "Gelukkig heb ik vrienden gemaakt tijdens deze cursus. We zitten met veel au pairs en studenten in een groep, leerzaam én gezellig"

Au Pair Genavee (19) uit Zuid Afrika

“In Zuid Afrika was het financieel onhaalbaar om te studeren, dus heb ik geld gespaard om naar Nederland te gaan. Hopelijk kan ik hier op den duur permanent blijven en mijn familie laten overkomen. In Zuid Afrika jaag ik en wat denk je? Is mijn familie hier vegetarisch. Maar na een maand ben ik er helemaal aan gewend! Waar ik nog steeds aan moet wennen is dat niet iedereen die ik op straat tegenkom een praatje wil maken. Ik probeer elke hond te aaien, wil met iedereen een babbeltje maken, maar word dan wel eens vreemd aangekeken. Gelukkig heb ik vrienden gemaakt tijdens deze cursus. We zitten met veel au pairs en studenten in een groep, leerzaam én gezellig. Vanavond ga ik met Anna - zij komt ook uit Zuid Afrika - gezellig wat drinken.”