Enter your keyword

Laatste kans om Nederlands te leren voor de zomer!

Schrijf je nu in!

Je kunt op alle niveaus cursussen volgen. Kleine groepjes. Korting voor au pairs, studenten, partners en vrienden. Eigen les materiaal en e-learning.

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Zoe: "Ik voel me heel welkom in Nederland. En nóg meer nu ik de taal zoveel beter versta.”

Expat Zoe (24) uit Engeland

“Ik kwam naar Nederland om een masteropleiding Engelse letterkunde te volgen. Dat is hier zoveel goedkoper dan in Engeland. Momenteel werk ik voor een mediabedrijf en schrijf onder andere over nieuwe Engelse series. In de pauze oefen ik weleens Nederlands met een paar collega’s. Ook spreek ik Nederlands met mijn Amsterdamse vriend. Anderhalf jaar geleden deed ik de beginners+ cursus. Ik kan me redelijk redden. Maar toch… Er zit van alles in mijn hoofd, maar ik krijg het er zo moeilijk uit. Voor de Nederlandse grammatica heb ik echt een docent nodig. Nederlanders en Britten hebben dezelfde droge humor. Dat voelt vertrouwd. Ik voel me heel welkom in Nederland. En nóg meer nu ik de taal zoveel beter versta.”

Deepak: "Dankzij Taalthuis is het veel makkelijker om Nederlands te leren."

Expat Deepak (42) uit India

“Californië of Amsterdam, daar solliciteren de meeste mensen uit mijn IT-sector. Ik wist al snel dat het Nederland zou worden. Ik ken Europa niet goed, en wilde dolgraag de grote Europese steden bezoeken. Parijs, Lissabon, Berlijn, Kopenhagen, Budapest; de afgelopen anderhalf jaar heb ik elke maand een andere stad bezocht. Ik ben gek op het Nederlandse klimaat. Behalve afgelopen zomer, dat vond ik maar niks. Warm weer is ‘overrated.’ Het maakt je moe. Geef mij maar koud weer met een stralend zonnetje. Kan je lekker buiten koffie drinken op een terras. Het eten hier is compleet anders dan in India. Je zou het niet verwachten gezien mijn cultuur, maar ik houd niet van spicy eten. Nog niet zo lang geleden begon ik met deze taalcursus. Engels vind ik zoveel makkelijker. Maar het gaat steeds beter, dankzij Taalthuis.”

Reka: "Alleen struikelen we nog over het woord Schiermonnikoog.”

Expat Reka (32) uit Hongarije

“Een half jaar geleden - we woonden toen al drie jaar in Nederland - zijn we getrouwd. Niet in Hongarije, niet in Nederland maar op de Seychellen. Ik dacht nog: daar is het altijd mooi weer. Maar na de ceremonie begon het te regenen! Ik vind het leuk dat Nederlanders direct zijn. Dat ben ik ook, dus dit land past beter bij mij dan Hongarije waar dat niet zo gewaardeerd wordt. Hongaren zijn iets meer teruggetrokken en soms ook agressief, bijvoorbeeld in het verkeer. Echt hoor, daar is de Nederlander niks bij. Ik spreek ook Duits, dus voor mij is Nederlands niet zo moeilijk. Omdat ik te lui ben om zelf thuis aan de slag te gaan, volg ik deze cursus. Dan móet ik wel huiswerk maken. Mijn man volgt dezelfde cursus. Kunnen we lekker samen oefenen. Alleen struikelen we allebei over het woord Schiermonnikoog.”