Enter your keyword

Het rooster voor 2020 staat nu online!

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Dana: "Nu ik in een Nederlands bedrijf werk, wil ik meer Nederlands begrijpen. Het gaat al een stuk beter sinds ik Nederlands leer bij Taalthuis!"

Expat Dana (31) uit Roemenië

"Ik kwam bijna 5 jaar geleden naar Nederland. Omdat ik in een internationaal bedrijf werkte, was het niet echt nodig om Nederlands te leren. Nu werk ik in een Nederlands bedrijf en wil ik meer Nederlands leren. Het gaat al een stuk beter sinds ik Nederlands leer bij Taalthuis! Ik begon helemaal alleen Nederlands te leren, maar dat was moeilijk en ik heb niet genoeg geoefend. Ik begon op internet te zoeken, vond Taalthuis, bekeek de recensies en boekte een cursus Nederlands! Eerst was ik op zoek naar een meer intensieve cursus, maar ik ben blij dat het maar één keer per week is. Als je aan het werk bent, is het moeilijk genoeg om naar de les te gaan en je huiswerk te maken. Dit is nu intensief genoeg voor mij! Met Roemeens als moedertaal is het Nederlands een moeilijke taal voor mij om te leren, maar we hebben woorden gemeen zoals defect en ananas, de grammatica is wel heel anders. Gelukkig hebben we een heel geduldige leraar en houdt ze iedereen echt bij de les. De woorden ‘Beschrijven’ en ‘Scheveningen’ zijn nog steeds erg moeilijk uit te spreken voor mij."

Skyla: "Als je Nederlandse lessen volgt, voel je je zo veel sterker, voel je je echt meer thuis."

Expat Skyla (39) uit Amerika

Mijn man kreeg een baan aangeboden in Nederland dus ben ik hem samen met onze kinderen 11 maanden geleden gevolgd. We hadden altijd al het plan om met onze kinderen in het buitenland te wonen, dus dit was een geweldige kans. De eerste 8 maanden waren best pittig, de overgang van Los Angeles, Californië naar Nederland was moeilijk. Het was echt erg lastig. Als je Nederlandse lessen volgt, voel je je zo veel sterker, voel je je echt meer thuis. Taalthuis werd mij aangeraden door een vriend en ik heb totaal geen spijt. Ik ben echt dol op de cursus, de spiraalvormige lesmethode in de klas, dat je wat woordenschat, grammatica, conversatie en iets over de Nederlandse cultuur leert! In de cursus spreken we heel veel Nederlands, de lerares is echt een goede lerares, ze houdt de standaard hoog en maakt de lessen uitdagend en ze moedigt iedereen aan om Nederlands te spreken. Buiten de klas ben ik nog steeds een beetje bang om te praten, maar dat kan ook aan mij liggen ...

Cem:"De lessen bij Taalthuis zijn een goede combinatie van spreken, lezen en luisteren."

Expat Cem (33) uit Turkije

"Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik als expat naar Nederland. Ik ben een computer technicus. We spreken half Engels en half Nederlands op het werk, maar er wordt veel Nederlands gesproken aan de lunchtafel. Ik wilde Nederlands leren omdat ik wil weten wat ze zeggen in de supermarkt, op een openbare plaats of tijdens de lunch. Ik wil meedoen met een basisgesprek. Na het zoeken op internet en een goede aanbeveling van een vriend, besloot ik Nederlands te leren op Taalthuis! Ik voel al veel verbetering, ik begrijp veel meer wanneer ik iets lees, misschien niet alles, maar wel de globale boodschap en dat helpt echt. Luisteren en spreken is moeilijker. Wanneer mensen te snel spreken, is het moeilijk te volgen en ik weet dat mijn kennis van woorden moet worden verbeterd. En natuurlijk moet ik meer oefenen! We hebben een heel goede lerares, ze helpt graag wanneer we hulp nodig hebben. In de klas krijgen we veel praktische informatie, de nadruk ligt echt op spreken. De lessen zijn een goede combinatie van spreken, lezen en luisteren."