Enter your keyword

Nederlands leren bij Taalthuis is leuk!

Lees hier wat onze studenten over ons zeggen:

Flavia: "Mijn favoriete Nederlandse woord is 'gezellig'".

Expat Flavia (44) uit Brazilië

“Mijn man werd voor zijn werk uitgezonden naar Nederland en wij zijn als gezin – met onze zoon en dochter – meegekomen. Het was wel even wennen voor ze; Rio de Janeiro of Haarlem is een groot verschil. Maar met het strand op tien minuten fietsafstand, waren ze snel om. “Net als in Rio, mama!” Met mooi weer zitten wij elk weekend op het strand. Morgen begint mijn eerste werkdag als cardioloog in het AMC. Nu ben ik nóg gemotiveerder om het Nederlands onder de knie te krijgen en ik ben blij met mijn lessen bij Taalthuis. Mijn favoriete Nederlandse woord is ‘gezellig.’ Ik voel me erg welkom in Nederland. Nooit gedacht dat ik me in een kleine stad zo op mijn gemak zou voelen. Alles bevindt zich op loopafstand; scholen, winkels, restaurants. Ideaal! Wij hebben zelfs een huis gekocht vlakbij het centrum. Haarlem is nu ons thuis.”

Javier: "De lessen zijn dynamisch en goed opgebouwd".

Expat Javier (31) uit Spanje

“Op de Leidse Universiteit waar ik werk, spreekt iedereen Engels. Als ik lang Nederlands heb gesproken, kom ik soms niet op de juiste woorden en omdat het me dan allemaal te langzaam gaat, switch ik naar Engels. Met mijn vriendin app ik vaak in het Nederlands, daardoor leer ik de taal nóg beter. Thuis heb ik Post-its hangen met het Nederlandse woord voor bijvoorbeeld ijskast maar ook zinnetjes als ‘Kom maar binnen’ en ‘Hoe gaat het?’. Ik koos voor Taalthuis omdat ik goede referenties vond op het net. Op woensdagochtend heb ik drie uur Nederlandse les en om toch een volledige werkdag te maken, werk ik ’s avonds lekker door. Ik word niet moe van de cursus bij Taalthuis; de lessen zijn dynamisch en goed opgebouwd.”

Rachel: "Ik leer veel bij de cursus van Taalthuis!".

Au pair Rachel (22) uit Zuid Afrika

“Het klinkt misschien vreemd voor iemand die uit Zuid-Afrika komt, maar ik houd niet van de zon en ben zelfs allergisch voor zonnebrandmiddelen. Kijk maar naar mijn rode haar, een erfenis van mijn Engelse grootouders. Ik ben echt een winterkind. Toen ik in januari aan kwam en het hier sneeuwde, kon ik mijn geluk niet op. In Zuid-Afrika werd ik van tevoren gewaarschuwd voor de directheid van de Nederlanders, maar ik vind het juist prettig als mensen duidelijk zijn. Zelf ben ik net zo. Ik ben gek van talen, en spreek ook Xhosa, een Afrikaanse kliktaal. Ik heb weinig Zuid-Afrikaans op school geleerd, dus mijn Nederlands gaat niet heel goed. Maar daar werk ik nu hard aan en ik leer veel van de cursus bij Taalthuis. Ik heb een fantastische au pair familie en een vriend die in Leiden studeert. Nederland, ik houd van je!”

Demian: "Nederlanders zijn warm!".

Expat Demian (38) uit Brazilië

“Het leek mij een mooie ervaring om met mijn gezin een paar jaar in het buitenland te wonen. Omdat ik enorm van fietsen houd, werd het Nederland. En ook vanwege het hoge opleidingsniveau. Mijn vrouw gaat binnenkort beginnen aan een studie taalonderwijs. Ons hele gezin voelt zich op zijn gemak, ook al zijn we hier pas vier maanden. Nederlanders zijn warm, zeggen ‘hallo’ en ‘goedemorgen’. Mijn oudste dochter van negen jaar heeft ondertussen veel vriendinnetjes en wil niet eens meer terug naar Brazilië. De kinderen zijn dol op het Nederlandse zoete ontbijt, en dan vooral de chocoladehagelslag. Mijn dochter en ik oefenen samen Nederlands. Ook met de mensen uit de buurtwinkels spreek ik Nederlands. Nadat de caissière van de supermarkt grappend vroeg of ik gestopt was met lessen, ben ik voor de zekerheid weer hard gaan leren en heb mij snel ingeschreven bij de leuke cursus van Taalthuis.”