Enter your keyword

Beginner Basic (A0>A1)

Voor iemand die net in Nederland is gearriveerd, is het heel prettig om naast het leren van het Nederlands, ook meer te weten te komen over de Nederlandse gewoontes en gebruiken. De beginners basiscursus (A0>A1) leert anderstaligen aan de hand van allerlei thema’s en onderwerpen meer over de Nederlandse taal en cultuur. Basiskennis van de Engelse taal is een vereiste.

U leert Nederlands spreken en schrijven door het spelen van spelletjes, het luisteren naar verhalen en het invullen van teksten. Een van de favoriete thema’s is het Nederlandse eten, maar ook de nationale feestdagen, de Nederlandse provinciën met hun specifieke kenmerken en de vier seizoenen komen aan de orde.

De basiscursus I bestaat uit 12 lessen van 2 uur en een kwartier in de ochtend (09.30 – 11.45 uur) of in de avond (19.15 – 21.30 uur).

Elke les wordt er ook huiswerk opgegeven. Dit huiswerk staat voor een deel in het werkboek en voor een deel op de e-learningsite. De cursist zal hier ongeveer 5 uur mee bezig zijn. De totale studiebelasting per week is dus ongeveer 7,5 uur.

Aan het einde van de cursus doen de cursisten een examen en ontvangen  een deelname certificaat wanneer ze 80% aanwezig zijn geweest en examen hebben gedaan.

De persoonlijke aandacht voor de expats is belangrijk. Het aantal deelnemers per groep is daarom maximaal twaalf.

De lesboeken ‘Kom maar binnen’ en ‘Het fundament’ worden verstrekt voor de eerste les. Het e-learningprogramma bestaat uit een online programma op het niveau van de cursus. Een online voorbereidingscursus kan aangeschaft worden bij registratie.