Enter your keyword

Nederlandse Cultuurcursus

Taalthuis introduceert een Cultuurcursus, bedoeld om u zich meer thuis te laten voelen in Nederland. Deze Cultuurcursus Intermediate op A2-niveau combineert het luisteren in het Nederlands naar leuke en interessante verhalen over Nederland met speelse grammaticaoefeningen. Naast het leren van Nederlands is het verkrijgen van inzicht in de Nederlandse cultuur van cruciaal belang om uw gevoel van verbondenheid in Nederland te vergroten. Je vraagt nooit aan een Nederlander wat hij of zij verdient. Je feliciteert op een verjaardag niet alleen de jarige, maar ook alle gasten. En een cadeautje maak je meteen open. Ben je nieuw in Nederland? Dan is het fijn om meer te weten over deze Nederlandse gewoontes en tradities.

In de cultuurcursus leer je Nederlands terwijl je leest over verschillende onderwerpen van de Nederlandse cultuur. We beantwoorden de volgende vragen:

  • Waarom hebben Nederlanders hun gordijnen open?
  • Waarom schrijft een huisarts het liefst paracetamol voor?
  • Waarom hangt er een verjaardagskalender op de wc?

En we nemen je mee op een cultuurreis op basis van de seizoenen. We vertellen je ook over het meest favoriete gespreksonderwerp van de Nederlanders: het wisselvallige weer. De cursus is zeer veelzijdig. We geven namelijk recepten van typisch Nederlandse lekkernijen, maar we bespreken ook de Nederlandse directheid.

Maar we beginnen met leuke verhalen over het belangrijkste onderdeel van de Nederlandse cultuur: de Nederlandse taal!

Hoe werkt de cursus? 

In elke les staat een verhaal. Dit verhaal kun je lezen en beluisteren als podcast. Vervolgens kun je oefeningen maken. Om deze oefeningen te kunnen maken, bestudeer je de grammatica. Elke les heeft een memoryspel waarin alle woorden van de les zitten verwerkt.